60GB: 04/16/1999-SiS-5600-8661-2A6ILC39C- 00

BIOS update, EIDE card, or overlay software? (FAQ Hard disk recognition)
Post Reply
Papasop
New visitors - please read the rules.
Posts: 5
Joined: Mon Jul 01, 2002 10:23 pm

Who can help me to get a patched bios for a chaintec motherboard type 6ssa2.
Please help me. I want to install a 60 GB WD harddisk but it is not
working. :(
I checked the chaintech site for latest bios, but there is no newer bios.
Bios info 04/16/1999-SiS-5600-8661-2A6ILC39C- 00
Hope someone can help me
Rainbow
The UniFlasher
Posts: 3122
Joined: Wed Mar 20, 2002 4:16 pm
Location: Slovakia
Contact:

Looks like Chaintech 6SSA2 rev.C. Patched BIOS sent.
Patched and tested BIOSes are at http://wims.rainbow-software.org
UniFlash - Flash anything anywhere
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6273
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

patched bios sent, use at your own risk.
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
Papasop
New visitors - please read the rules.
Posts: 5
Joined: Mon Jul 01, 2002 10:23 pm

Thanks Guys, flashed and it works like a dream. :D

Greetz Papasop.
roberti
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Thu Sep 19, 2002 12:43 pm

Can somebody please send me the bios update to? I need it.

Thanx, Roberti
NickS
BIOS Bodhisattva
Posts: 3145
Joined: Fri May 03, 2002 10:34 am
Location: Thames Valley, UK

Tested patched BIOSes. Untested patched BIOSes.
Emails *will* be ignored unless the subject line starts "Wim's BIOS forum"
roberti
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Thu Sep 19, 2002 12:43 pm

Thanx it worked great. :P

Roberti
roberti
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Thu Sep 19, 2002 12:43 pm

On the other hand, it doesn't work great. :cry: It does recognize my disk know, but I cannot do much with it. I tried fdisk, but it doesn't pass the integrity check. I tried it with win2000 bootable cd and I can make the partitions, but I cannot format them, I get a BSOD.

If I put the HD in a other computer it workes fine, if I put an smaller (6 gig) HD in the computer it workes fine. I installed win98 on the new disk on a other computer, and when I put it in the computer it hangs halfway through the boot.

Does anybody have any idea?

P.S. it is a chaintech slot 1 6ssa2
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6273
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

First http://www.goldmemory.cz

and check wattage rating of your power supply. Cleared CMOS after the flash?
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
NickS
BIOS Bodhisattva
Posts: 3145
Joined: Fri May 03, 2002 10:34 am
Location: Thames Valley, UK

roberti wrote:On the other hand, it doesn't work great. :cry: It does recognize my disk know, but I cannot do much with it. I tried fdisk, but it doesn't pass the integrity check. I tried it with win2000 bootable cd and I can make the partitions, but I cannot format them, I get a BSOD.

If I put the HD in a other computer it workes fine, if I put an smaller (6 gig) HD in the computer it workes fine. I installed win98 on the new disk on a other computer, and when I put it in the computer it hangs halfway through the boot.

Does anybody have any idea?
UDMA66/100/133 HDD ? Tried setting the HDD UDMA mode to UDMA33 with the manufacturer's utility ?
Tested patched BIOSes. Untested patched BIOSes.
Emails *will* be ignored unless the subject line starts "Wim's BIOS forum"
roberti
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Thu Sep 19, 2002 12:43 pm

Hoi Edwin,

The tip about clearing the cmos was the golden tip. After the flashing I loaded the setup defaults, but that apparantly wasn't enough. After I cleared the cmos everything worked well.

Thanx a bunch!!!

Groeten, Roberti :lol:
Post Reply