80GB: 10/20/1998-i440BX-W977-2A69KM4JC-00

BIOS update, EIDE card, or overlay software? (FAQ Hard disk recognition)
Post Reply
djeten
New visitors - please read the rules.
Posts: 7
Joined: Sat Feb 08, 2003 6:35 pm

My 80 GB hard disk is not recognized.
CTBIOS gave me following information:
Award ID-String : 10/20/1998-i440BX-W977-2A69KM4JC-00
Board/BIOS-Version : W6190ZXM7 V1.3 090699
OEM : MICRO STAR
URL : http://www.msi-computer.de
Chipset : i440BX-W977 //Intel 440BX

I didn't find my type of bios on the microstar website...
Can somebody help me?
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6273
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

Medion MD9901 OEM-board.
http://www.cosiworld.de/index.html
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
djeten
New visitors - please read the rules.
Posts: 7
Joined: Sat Feb 08, 2003 6:35 pm

thanx man
that was quick!
djeten
New visitors - please read the rules.
Posts: 7
Joined: Sat Feb 08, 2003 6:35 pm

The update was succesfull, but I still can't use the disc. When I perform Auto HDD Detection, my computer stops... Nothing happens... and when I set everything to detect automatic, the disc is detected, but the pc won't continue...
Denniss
BIOS Guru
Posts: 3153
Joined: Thu Mar 21, 2002 8:16 pm
Location: Near Hannover (CEBIT) Germany
Contact:

Which file was used ?
The file directly from Medion
http://download.medion.de/medion.de/tre ... &name=Bios
or the patched file from here :
http://www.cosiworld.de/files/w6190zm7.zip
Last edited by Denniss on Sun Feb 09, 2003 3:24 pm, edited 1 time in total.
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6273
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

Instructions are there, I don't know what went wrong...
http://www.cosiworld.de/bios_eng.html
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
djeten
New visitors - please read the rules.
Posts: 7
Joined: Sat Feb 08, 2003 6:35 pm

I used the one from cosiworld... I'll try it again...
djeten
New visitors - please read the rules.
Posts: 7
Joined: Sat Feb 08, 2003 6:35 pm

ok i'm back...
Now my computer starts... It finds the disk... it says 80GB so that's ok... but when I want to use FDISK it can only see 10 GB... What's wrong now?
Is it FDISK that can't read these large disks or what?
georgep
BIOS Rookie
Posts: 39
Joined: Sat May 11, 2002 10:07 pm

Probably the microsoft fdisk issue for large hard drives, described here

http://support.microsoft.com/default.as ... us;q263044

You can download an updated fdisk if that is the problem.
djeten
New visitors - please read the rules.
Posts: 7
Joined: Sat Feb 08, 2003 6:35 pm

I've already tried that, it doesn't work...
Now I've downloaded DiskWizard from Seagate so I'll try that now...
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6273
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

You are telling fdisk you have got a large harddisk?
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
djeten
New visitors - please read the rules.
Posts: 7
Joined: Sat Feb 08, 2003 6:35 pm

What do you mean by telling FDISK I got a large disk?
Anyway it worked with DiskWizard from Seagate so everything is ok now
Thanks for all the help... :D
Post Reply