I have crashed my Motherboard, please help me...

Hot-swapping and Boot-Block flash & Boot block flash and floppy support
Post Reply
lotfi
New visitors - please read the rules.
Posts: 6
Joined: Wed Oct 01, 2003 4:06 pm

First of all, Hello
I have accidentelly crached my motherboard :cry: ,
I have accidentelly execute a dos program (it is a flash program for dos)
it asked me for a file, but I have click OK without giving him any filename
So, it told me an error message, and the PC was bloqued, then i have reboot it
But the PC dont want to Boot. I got only a long series of beeps and no other things.

it's: two long beep, and a continue series of beeps
ex: beeeeeep, beeeeeeep, beep,beep,beep,beep,...etc

Can someone help me? Your help is hardly needed
Thanks
lotfi
lotfi
New visitors - please read the rules.
Posts: 6
Joined: Wed Oct 01, 2003 4:06 pm

my motherboard is : MSI MS-6378
my bios : AWARD version 3.*
my CPU is AMD DURON processor
RAM: 128 Mb
lotfi
New visitors - please read the rules.
Posts: 6
Joined: Wed Oct 01, 2003 4:06 pm

hello
it was several days i have posted my topic, but untill now i haven't find a solution to repair my motherboard

I have a question : IS IT POSSIBLE TO REPAIR IT ?

thanks a lot for your help
lotfi
NickS
BIOS Bodhisattva
Posts: 3145
Joined: Fri May 03, 2002 10:34 am
Location: Thames Valley, UK

Does your PC try to read the diskette drive ?
The beeps probably mean it can't find the video card.
Is your BIOS ROM in a socket ?
lotfi
New visitors - please read the rules.
Posts: 6
Joined: Wed Oct 01, 2003 4:06 pm

hello, here are responses
1)it seems that it doesent try to read diskette because the lamp does not light.

2)my video card is integrated on the motherboard.
3)the last question : I can't answer because I dont have understand.

thanks a lot to try help me...
lotfi
NickS
BIOS Bodhisattva
Posts: 3145
Joined: Fri May 03, 2002 10:34 am
Location: Thames Valley, UK

Your BIOS chip, is it soldered to the board or is it in a socket ?
Image
It is the chip at the bottom of the picture in a brown socket.
If it is in a socket it can be removed and programmed with the correct BIOS.
V3.0
Image
V1.0
ImageVersion 1.0 may or may not have an ISA socket fitted.
Image
KachiWachi
The New Guy
Posts: 1451
Joined: Fri Mar 29, 2002 10:32 pm
Location: Pennsylvania, USA

NickS -

It seemed odd to me something happened here. Lotfi said he ran a flash program, but when it asked for a file to flash, he didn't enter one, and clicked OK. At this point I would have expected the flash program to quit, with the motherboard being OK (as nothing happened).

Lotfi - What program did you run, and if you recall it, what error message did you recieve?

(for my own curiosity...what is bloqued? I kinda get the idea, but what would be a better translation?)
lotfi
New visitors - please read the rules.
Posts: 6
Joined: Wed Oct 01, 2003 4:06 pm

hello
the fourth image you posted is the same that my motherboard.
so is it possible to repair it?
thanks a lot...lotfi

PS : to KachiWachi
i don't know the name of the program (it 's an old dos program wich i have launched accidentely...)
and know i can't use my PC...
lotfi
New visitors - please read the rules.
Posts: 6
Joined: Wed Oct 01, 2003 4:06 pm

excuse me, i said the fourth image, i am false
it's the second image wich seems tobe the same with my motherboard.
thanks, and excuse me.
lotfi
NickS
BIOS Bodhisattva
Posts: 3145
Joined: Fri May 03, 2002 10:34 am
Location: Thames Valley, UK

OK, it looks like you have board V3.0.
Is your BIOS chip in a socket ?
Korda
New visitors - please read the rules.
Posts: 9
Joined: Sat Oct 18, 2003 12:49 am

i fellows , i saw this topic and i need the same help , but my computer search for a diskette, but i can´t see nothing on the screen. How can i fix that??Thanks in advance.

P.S:My board is a jetway 993an with the via appolo pro + chip.
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6274
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

Korda: post this info and the other requested info in your own posting thread please.
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
Post Reply