ECS K7SOM+ SiS 740 - 1440x900 - VBIOS Issue

Video, SCSI, modem, CDROM/CDR/CDRW, etc.
JohnnyBravo
New visitors - please read the rules.
Posts: 1
Joined: Wed Dec 26, 2007 12:17 pm

Wed Dec 26, 2007 12:19 pm

Please send the bios to me too, same issue :-)
macieq
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Thu Dec 27, 2007 5:44 pm

Thu Dec 27, 2007 6:02 pm

Hi cp,

could you send me the patched bios for ECS K7SOM+ that you have described in the thread "ECS K7SOM+ SiS 740 - 1440x900 - VBIOS Issue".

I faced the same problem with a new 19" widescreen monitor 1440x900.

Thanks a lot in advance!

macieq


Edited to make the link clickable. KW
Last edited by macieq on Sun Dec 30, 2007 11:30 am, edited 1 time in total.
MonsterZero
New visitors - please read the rules.
Posts: 2
Joined: Tue Dec 25, 2007 11:07 pm

Thu Dec 27, 2007 6:51 pm

Do either of you also have issues with the 1680x1050 resolution? Just wondering.

edit: I got the bios from another member of the forum. You can find it here: http://rapidshare.com/files/79552219/K7SOMP.zip
It fixed both 1440x900 and 1680x1050 for me.
macieq
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Thu Dec 27, 2007 5:44 pm

Fri Dec 28, 2007 10:54 am

Hello MonsterZero,

Thank you for the link to the download! I'll check it out.

I've got only the issue with 1440x900 resolution.

Regards,
macieq
macieq
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Thu Dec 27, 2007 5:44 pm

Sun Dec 30, 2007 11:27 am

Hello again,

I downloaded the K7SOMP.zip and there are two files included: aminf342.exe and K7SOMP.rom.

The first one seems to be the same as the AMI Flash Utility on the ECS Web Site. But I do not know the purpose of the latter one. I'm trying to access the description on the ECS Web Site "How to use the AMI Flash Utility" but am unable to open it (server error):

http://www.ecsusa.com/ECSWebSite/Downlo ... 82&LanID=0

Since my experience on that issue is very limited, I'm not aware of how to use both the files. Could you help again?

Regards,
macieq
cp
BIOS Guru
Posts: 1914
Joined: Mon Oct 21, 2002 9:07 pm
Location: Germany

Mon Dec 31, 2007 1:58 pm

the latter one is the bios. do a g**gle search for 'how to flash a bios'
If you email me include [WIMSBIOS] in the subject.
macieq
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Thu Dec 27, 2007 5:44 pm

Mon Dec 31, 2007 6:08 pm

Hi MonsterZero, hi cp,

Before I got the patched bios from cp I tried the link to rapidshare site recommended by MonsterZero. It seems it is the same version, since date and time of the bios file was equal.

Anyway, also the site of ECS is working in the meantime, so I was able to read the description how to flash the bios.

And it has worked, no problems. Before that I tried the bios flash utility from the ECS web site but it did not solve the problem. First the bios file dated 07/Dec/2007 has solved it. The funny thing about it is, the release date has not changed using it. It is still the release 27/11/2007 as the last one from the ECS web site for K7SOM+ V7.5C.

Many thanks to you both,
and Guten Rutsch!

macieq
cp
BIOS Guru
Posts: 1914
Joined: Mon Oct 21, 2002 9:07 pm
Location: Germany

Mon Dec 31, 2007 7:29 pm

well...someone uploaded the bios i patched to rapidshare. i don't know if it's a good idea, since the bios is neither official nor comes with any warranty. as far as i know there is only one patched version out there.
If you email me include [WIMSBIOS] in the subject.
KachiWachi
The New Guy
Posts: 1451
Joined: Fri Mar 29, 2002 10:32 pm
Location: Pennsylvania, USA

Tue Jan 01, 2008 3:02 pm

cp wrote:well...someone uploaded the bios i patched to rapidshare. i don't know if it's a good idea, since the bios is neither official nor comes with any warranty. as far as i know there is only one patched version out there.
Well... I hope they at least credited you with the patch... :roll:
cp
BIOS Guru
Posts: 1914
Joined: Mon Oct 21, 2002 9:07 pm
Location: Germany

Tue Jan 01, 2008 5:15 pm

Well... I hope they at least credited you with the patch...
apparently not. now let's wait for the first versions to show up on eB*y or users blowing up their boards with the patched bios :)
If you email me include [WIMSBIOS] in the subject.
KachiWachi
The New Guy
Posts: 1451
Joined: Fri Mar 29, 2002 10:32 pm
Location: Pennsylvania, USA

Wed Jan 02, 2008 4:04 pm

cp wrote:apparently not.
Well, that's pretty rude of them now...isn't it? :evil:
cp
BIOS Guru
Posts: 1914
Joined: Mon Oct 21, 2002 9:07 pm
Location: Germany

Wed Jan 02, 2008 5:33 pm

well, yes..but i guess that's the way things tend to be today. it's the best way to keep me from patching anything btw :)
If you email me include [WIMSBIOS] in the subject.
santorobert
New visitors - please read the rules.
Posts: 1
Joined: Fri Feb 22, 2008 1:44 pm

Fri Feb 22, 2008 1:57 pm

I am have the same problem with the Vbios issue.
I hope i can fix it with your patch.
Thanks in advance
seth
New visitors - please read the rules.
Posts: 3
Joined: Sun Mar 16, 2008 2:23 pm

Sun Mar 16, 2008 2:26 pm

Hi,
Im having same problem...
mb: ECS M810D...unable to get 1440x900 after renewing bios/drivers ect.
Could I request a patched bios..(when you get 5 mins)

Many thanks! :wink:
cp
BIOS Guru
Posts: 1914
Joined: Mon Oct 21, 2002 9:07 pm
Location: Germany

Sun Mar 16, 2008 4:41 pm

check the download site mentioned here:
http://www.wimsbios.com/phpBB2/topic9748.html

make sure to get the correct bios version for your PCCHIPS (not ECS) M810D mainboard. the bios files are for both A and C versions of the mainboard.
If you email me include [WIMSBIOS] in the subject.
Post Reply