ECS K7SOM+ SiS 740 - 1440x900 - VBIOS Issue

Video, SCSI, modem, CDROM/CDR/CDRW, etc.
seth
New visitors - please read the rules.
Posts: 3
Joined: Sun Mar 16, 2008 2:23 pm

m810d sis740...

Post by seth » Mon Mar 17, 2008 8:34 pm

Many thanks for the previous post....
Booted from floppy flashed the bios.....all worked
after reboot went straight into 1440x900...Very Nice!
then asked for updated driver to complete installation...ran the setup from sis uvga3_373 ... this seemed to install all ok.....then asked to reboot to complete....rebooted....came back without 1440x900 no widescreen???
Ran throught it all from start to finish did exactly the same...is it poss its backing up original driver??.....any guidance much appreiciated! :wink:

Keep up the good work!

seth

cp
BIOS Guru
Posts: 1914
Joined: Mon Oct 21, 2002 9:07 pm
Location: Germany

Post by cp » Tue Mar 18, 2008 12:28 am

uninstall the driver completely, reboot and reinstall the latest driver found at the general info thread.
If you email me include [WIMSBIOS] in the subject.

seth
New visitors - please read the rules.
Posts: 3
Joined: Sun Mar 16, 2008 2:23 pm

Post by seth » Tue Mar 18, 2008 1:25 am

Ok.... Im not 100% sure...but I think I have uninstalled the driver...
(through device manager/uninstall?)
after uninstalling driver... I then reboot it works! 1440x900...it says its found new vga and askes for new driver....I then install new driver/3_373 as you instructed....and after restart reverts back to non widescreen??

Complete uninstall of driver is done through device manager?

Many Thanks for your time :wink:

Seth

miryadi
New visitors - please read the rules.
Posts: 2
Joined: Sat Mar 22, 2008 1:39 am

need bios

Post by miryadi » Sat Mar 22, 2008 1:51 am

Hi, cp

I have the same problem here with my new 19" widescreen monitor 1440x900.
could you send me the patched bios.
thanks in advance

just to make sure, is the patched bios works with K7SOM+(V7.5C)?

miryadi

cp
BIOS Guru
Posts: 1914
Joined: Mon Oct 21, 2002 9:07 pm
Location: Germany

Post by cp » Sat Mar 22, 2008 2:33 am

yes...just get it from the download page. make sure you pick the bios for revision 7.5 mainboards.
If you email me include [WIMSBIOS] in the subject.

miryadi
New visitors - please read the rules.
Posts: 2
Joined: Sat Mar 22, 2008 1:39 am

Post by miryadi » Sat Mar 22, 2008 4:54 am

cp,

thanks for your reply.
but, i can't find the download page you mention on wimsbios site.
could you point me the url

cp
BIOS Guru
Posts: 1914
Joined: Mon Oct 21, 2002 9:07 pm
Location: Germany

Post by cp » Sat Mar 22, 2008 12:34 pm

If you email me include [WIMSBIOS] in the subject.

sinisamm
New visitors - please read the rules.
Posts: 1
Joined: Sun Apr 20, 2008 4:48 pm

Re: ECS K7SOM+ SiS 740 - 1440x900 - VBIOS Issue

Post by sinisamm » Sun Apr 20, 2008 5:24 pm

I have bought a 20 inch widescreen monitor and I want to use it in 1440x900 resolution. I have got MB K7SOM(V1.3) socket 462 chipset 740 and 961, BIOS 1.05.00. Display adapter is SiS 650_651_M650_M652_740.

I have found on SiS website that I need to update the VBIOS to 2.28.00 or newer to this option be available. Where can I find the BIOS 2.28.00
tu update my old bios 1.05.00?

Thanks a lot.

inotec
New visitors - please read the rules.
Posts: 1
Joined: Mon Sep 01, 2008 11:22 am

Resolution 1440x900

Post by inotec » Mon Sep 01, 2008 11:27 am

Hi CP,
can you please send me also the patched bios for the K7SOM
Thanks in advance

inotec

edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6206
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Resolution 1440x900

Post by edwin » Mon Sep 01, 2008 12:29 pm

inotec wrote:Hi CP,
can you please send me also the patched bios for the K7SOM
Thanks in advance

inotec
http://www.wimsbios.com/phpBB2/topic9748.html
section 3
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...

Mac Porteiro
New visitors - please read the rules.
Posts: 3
Joined: Thu Nov 20, 2008 2:34 pm

Post by Mac Porteiro » Thu Nov 20, 2008 2:37 pm

I hope this is not too late hehehe...

CP, could you send me the patched bios?

Do you need any extra data from me? Thanks in advance.

Denniss
BIOS Guru
Posts: 3153
Joined: Thu Mar 21, 2002 8:16 pm
Location: Near Hannover (CEBIT) Germany
Contact:

Post by Denniss » Thu Nov 20, 2008 2:52 pm

As we repeat and repeat and repeat and repeat ........

Read the Sticky Thread !!!!!?!!

Mac Porteiro
New visitors - please read the rules.
Posts: 3
Joined: Thu Nov 20, 2008 2:34 pm

Post by Mac Porteiro » Fri Nov 21, 2008 1:39 am

Denniss wrote:As we repeat and repeat and repeat and repeat ........

Read the Sticky Thread !!!!!?!!
Look, I'm really really sorry if I took your precious time so that you could say to me, in such a "gentle" way, to look at the Sticky Trhead.

This is my first time at this forum, for I was searching the bloody bios for this chunky ECS motherboard of a friend of mine. I've spent more than 2 hours playing with the official ECS BIOS (despite the first post here saying this was going to happen: no update at all), the VGA Drivers, locking up his computer, having memory access errors and BSODs.

More than two hours of my work, for FREE, because he's a friend, and all I was trying to do was to find some help. Google told me this thread had something to do with my search, so I've read the first posts and saw "CP" sending this BIOS file LAST YEAR to a lot of people - that's why I start by saying "hope it's not to late".

After posting, my surprise: there were new pages from this year, and now he wasn't sending this bloody file anymore. Now there are links, but none of them helped me at all.

This is my first day here, my second post, I don't HAVE to know the map for this forum in just a couple of hours, buddy. I can assure you, on the other hand, that I'm gonna throw myself into every place I can to find this freaking BIOS ROM and help my friend.

Hoping I'll not send his motherboard to hell, which might happen for flashing BIOS!

But nevermind, don't waste your time on me anymore, SORRY VERY MUCH for disturbing at this Hardware forum, and let me screw myself with the file, motherboard and video shitty chip, all together.

I really don't have to get to a place where I thought people were nicer, to find some stupid answer like this. Do whatever you want to me after this, mate, but please be more polite to other new users to you "home". If you please.

Else, do as you want. That's not my business anyway. You treat people as you like, not my fault, sorry for that.

Take care, danke shön und gutten nacht.

Mac Porteiro
New visitors - please read the rules.
Posts: 3
Joined: Thu Nov 20, 2008 2:34 pm

Post by Mac Porteiro » Fri Nov 21, 2008 1:56 am

Done, found it, thanks a lot one more time for making this available in an easier way.

And sorry for bothering.

Kotik108
New visitors - please read the rules.
Posts: 1
Joined: Thu Feb 14, 2013 11:54 pm

Re: ECS K7SOM+ SiS 740 - 1440x900 - VBIOS Issue

Post by Kotik108 » Fri Feb 15, 2013 12:05 am

I need this patch for K7SOM+ too. Please send it to me.

Post Reply