HP Pavillion A810N (ASUS K8S-LA) widescreen

Video, SCSI, modem, CDROM/CDR/CDRW, etc.
mpic92
New visitors - please read the rules.
Posts: 8
Joined: Wed Dec 24, 2008 6:56 am

Wed Dec 24, 2008 7:04 am

I recently got a new HP w1907 monitor, which has a 1440 x 900 native resolution. My computer however, won't allow me to choose that resolution. I updated the BIOS on the HP website (I am using a hp pavillion a810n) and I also updated the UniVGA 3 to 3.84 and 3.85. This gave me far more resolution options, but 1440 x 900 wasn't one of them.

What can I do? Surely this computer must be capable of displaying such a resolution.

Heres some additional info on the computer:

HP Pavillion a810n
512 MB DDR SDRAM
SiS 760 / 128 mb Shared Graphics Memory
BIOS: Phoenix Technologies, LTD 3.15, 10/19/2005

edit by cp: changed topic
mpic92
New visitors - please read the rules.
Posts: 8
Joined: Wed Dec 24, 2008 6:56 am

Wed Dec 24, 2008 7:36 pm

Motherboard:
CPU Type AMD Athlon 64, 2400 MHz (12 x 200)
Motherboard Name Asus K8S-LA (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN, IEEE-1394)
Motherboard Chipset SiS 760GX, AMD Hammer
System Memory [ TRIAL VERSION ]
DIMM1: Hynix HYMD264 646D8J-D43 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)
BIOS Type Award (10/19/05)
Communication Port Communications Port (COM1)
Communication Port ECP Printer Port (LPT1)
Here is some more information:

Display:
Video Adapter SiS 760 (128 MB)
3D Accelerator SiS 330 Mirage IGP
Monitor HP w1907 [19" LCD] (3CQ84117WC)

BIOS Properties:
Vendor Phoenix Technologies, LTD
Version 3.15
Release Date 10/19/2005
Size 512 KB
Boot Devices Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM, ATAPI ZIP, LS-120
Capabilities Flash BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, EDD, BBS
Supported Standards DMI, APM, ACPI, ESCD, PnP
Expansion Capabilities ISA, PCI, AGP, USB
cp
BIOS Guru
Posts: 1914
Joined: Mon Oct 21, 2002 9:07 pm
Location: Germany

Thu Dec 25, 2008 3:45 pm

patched. i'll upload it asap to our download site.
If you email me include [WIMSBIOS] in the subject.
mpic92
New visitors - please read the rules.
Posts: 8
Joined: Wed Dec 24, 2008 6:56 am

Fri Dec 26, 2008 11:26 pm

Thank you! Whenever your done (no rush), just point me in the right direction on where to download it and how to apply it.

Happy Holidays
cp
BIOS Guru
Posts: 1914
Joined: Mon Oct 21, 2002 9:07 pm
Location: Germany

Sat Dec 27, 2008 12:00 am

it's already available on our download page. read the sticky thread in this section on how to find it!!!
If you email me include [WIMSBIOS] in the subject.
mpic92
New visitors - please read the rules.
Posts: 8
Joined: Wed Dec 24, 2008 6:56 am

Sat Dec 27, 2008 12:21 am

I see it there, but I am directed to a 404 Not Found page when I click on it -- odd because all the other links on that page seem to work.
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6227
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

Sat Dec 27, 2008 12:09 pm

Not Found
The requested URL /files/vgabiospatched/hp/Pavillion_A810/sp26627.zip was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/1.3.41 Server at www.wimsbios.com Port 80
I'm afraid you'll have to wait a bit longer...
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6227
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

Sat Dec 27, 2008 12:11 pm

It's here:

http://www.wimsbios.com/files/vgabiospa ... p26627.zip

it is an A810N after all. CP, please fix the link
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
cp
BIOS Guru
Posts: 1914
Joined: Mon Oct 21, 2002 9:07 pm
Location: Germany

Sat Dec 27, 2008 12:33 pm

silly me! fixed :)
If you email me include [WIMSBIOS] in the subject.
mpic92
New visitors - please read the rules.
Posts: 8
Joined: Wed Dec 24, 2008 6:56 am

Fri Jan 02, 2009 11:40 pm

I just tried to run the BIOS update and I am given a message saying "Proper command line parameters were not passed. No action taken."

Any ideas?
cp
BIOS Guru
Posts: 1914
Joined: Mon Oct 21, 2002 9:07 pm
Location: Germany

Sat Jan 03, 2009 11:08 am

what exactly did you execute? did you unpack the archive? did you run the flash.exe?
If you email me include [WIMSBIOS] in the subject.
mpic92
New visitors - please read the rules.
Posts: 8
Joined: Wed Dec 24, 2008 6:56 am

Sat Jan 03, 2009 6:25 pm

cp wrote:what exactly did you execute? did you unpack the archive? did you run the flash.exe?
In the folder, there is a 315.rom file, a WinFlash system file, a dll, instruction document, installer, and WinFlash application. I tried using the installer, as I'm unfamiliar with the WinFlash application.
cp
BIOS Guru
Posts: 1914
Joined: Mon Oct 21, 2002 9:07 pm
Location: Germany

Sat Jan 03, 2009 6:58 pm

please run flash.exe
i don't have an hp machine that i could run tests on.
If you email me include [WIMSBIOS] in the subject.
mpic92
New visitors - please read the rules.
Posts: 8
Joined: Wed Dec 24, 2008 6:56 am

Sat Jan 03, 2009 7:01 pm

But how? It has for parts for me to update: BootBlock, ESCD Block, DMI Block, Mainblock. By default, bootblock and MainBlock are selected to update. And what is the actual BIOS file? That 315.rom?
mpic92
New visitors - please read the rules.
Posts: 8
Joined: Wed Dec 24, 2008 6:56 am

Sat Jan 03, 2009 9:16 pm

Ok I went through it using the settings that were already there on WinFlash, and I can now get the 1440 x 900 resolution.

Thanks for all the help!
Post Reply