Acer or intel motherboard drives me crazy!!!

How-to identify your motherboard ?
Post Reply
nirvana
New visitors - please read the rules.
Posts: 8
Joined: Wed Aug 20, 2003 3:04 am

Hi everyone, i cant find information an bios updates about a motherboard.
The only data i have is this number:
ACER ACR1AE00-I07-970205-R01-B2 S2
BIOS V2.0


Please! can anyone help me???


Thanks in advance!
ajzchips
El cheapo dude
Posts: 3048
Joined: Sat Mar 23, 2002 12:41 pm
Location: Madrid, Spain

There should be a white sticker on the BIOS chip (or elsewhere on the mobo) with a V66M (or similar) inscription on it. Please do check.
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6273
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

Acer M3A
http://www.embeddedlogic.com/TH99/m/A-B/35973.htm

used in some Altos systems. Post the system designation please. Updates must come from Acer.
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
nirvana
New visitors - please read the rules.
Posts: 8
Joined: Wed Aug 20, 2003 3:04 am

ajzchips wrote:There should be a white sticker on the BIOS chip (or elsewhere on the mobo) with a V66M (or similar) inscription on it. Please do check.
Yes, the sticker says:
m3a
bios
v21
v2.0 r01-b2

tnx!
nirvana
New visitors - please read the rules.
Posts: 8
Joined: Wed Aug 20, 2003 3:04 am

edwin wrote:Acer M3A
http://www.embeddedlogic.com/TH99/m/A-B/35973.htm

used in some Altos systems. Post the system designation please. Updates must come from Acer.
Hi, i've visited that link, and yes, that is the motherboar i was looking for.
Thanks!

Now, another question: Where can i find the bios update? i want to use a 30gb hdd. Thanks again!
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6273
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

We need the system designation for that. Is this an Acer Altos server and if so, what model?
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
nirvana
New visitors - please read the rules.
Posts: 8
Joined: Wed Aug 20, 2003 3:04 am

edwin wrote:We need the system designation for that. Is this an Acer Altos server and if so, what model?
I don't entirely understand what is it that you are asking, but i only have the motherboard, i dont have any other acer parts

hope that helps.

Thanks.
ajzchips
El cheapo dude
Posts: 3048
Joined: Sat Mar 23, 2002 12:41 pm
Location: Madrid, Spain

edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6273
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

yep.
ACR1AE00-I07-971126-R02-B0
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
nirvana
New visitors - please read the rules.
Posts: 8
Joined: Wed Aug 20, 2003 3:04 am

I don´t know, but i really hope so.
Another question and final: What tool should i use to flash it?

Thanks!!!
ajzchips
El cheapo dude
Posts: 3048
Joined: Sat Mar 23, 2002 12:41 pm
Location: Madrid, Spain

nirvana
New visitors - please read the rules.
Posts: 8
Joined: Wed Aug 20, 2003 3:04 am

Regretably, it didnt work, but i dont know if it didnt because of another reason.
The only flasher that didnt hang up my computer was af340 (aflash as you suggested).
With that program i was able to make a copy of my old bios and everything, but when i load the new bios the programs says that it cannot read that file.
Could this be because the .bin file was corrupt or just because it wasnt the right one?

I´ve tried to find it on my own, but the page is in chinese, and i barely understand english.

Thanks for all your help.
ajzchips
El cheapo dude
Posts: 3048
Joined: Sat Mar 23, 2002 12:41 pm
Location: Madrid, Spain

You may be able to get better help from one of the Latin American links over here: http://global.acer.com/
Post Reply