CPU not supported Compaq EVO d510 Ultra Slim

Don't ask how to over-clock.
Post Reply
Streacks
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Tue Oct 19, 2010 9:46 am

Tue Oct 19, 2010 10:04 am

I need to modify the Compaq bios for this CPU. It is CPUID 0F29 2E... Intel P4M 2.6 gHz - SL6WZ. The box utilizes a custom 50 Watt PSU. This is the best processor I could find at 35 Watts consumption. I have the latest compaq bios as well as a bin file made with uniflash 1.40. Any help would be appreciated.

Need microcode and help accessing bios file. Or if someone can to do the mod, that would be awesome.

All the best!
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6215
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

Tue Oct 19, 2010 2:06 pm

Laptop CPU. Desktop system.
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27363
not gonna happen.
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
Streacks
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Tue Oct 19, 2010 9:46 am

Tue Oct 19, 2010 10:06 pm

Edwin,

Thanks for the reply. It was worth a try.

So far it works, but I have to hit F1 every boot and it is operating at 1.2 gHz.
Streacks
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Tue Oct 19, 2010 9:46 am

Tue Oct 26, 2010 6:16 am

Found another CPU, this one supposedly within specs but still getting microcode warning.

SL6QM P4 2.0 gHz

Any hope of getting the microcode into the Compaq Bios?



All the Best,

Streacks
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6215
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

Tue Oct 26, 2010 1:12 pm

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27433
yes should be supported.

using the latest bios 1.09?
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... nvOID=1093

because it includes the Updates microcode patch for Intel Pentium 4 C1 processors from 1.08A
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
Streacks
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Tue Oct 19, 2010 9:46 am

Tue Oct 26, 2010 7:39 pm

Yes, I have installed the latest bios from Compaq, v1.09. Could not find step info from Intel, but just found cpu-world claiming it is stepping D1.
CARDOCTORDON
New visitors - please read the rules.
Posts: 1
Joined: Sat Jan 22, 2011 10:55 pm

Sat Jan 22, 2011 11:07 pm

Streacks wrote:I need to modify the Compaq bios for this CPU. It is CPUID 0F29 2E... Intel P4M 2.6 gHz - SL6WZ. The box utilizes a custom 50 Watt PSU. This is the best processor I could find at 35 Watts consumption. I have the latest compaq bios as well as a bin file made with uniflash 1.40. Any help would be appreciated.

Need microcode and help accessing bios file. Or if someone can to do the mod, that would be awesome.

All the best!
Firstly did you get any better results...if not I had a simlar problem with my EVO.
I downloaded the business version bios fron ComPaq's site (686Y2 v3.06) and now my Evo reconizes my 2.8 Ghz P4...*NOTE: even with this bios the board will not reconize P4's with Hyper Threading.
CARDOCTORDON
P.S: I still have the file saved on my HD if you require it... ie: can't find it.
Post Reply