Don't ask how to over-clock.
#36281 by ricmungu
Fri Jan 20, 2006 11:53 pm
HI!! I NEED SOME HELP PLIZ!! :cry:
LOOK I would like to configure or install my processor in my pc in right way.... this is the configuration:
BIOS Date: 04/30/98
BIOS Type: Award Modular BIOS v4.51PG
BIOS ID: 04/30/98-537+UMC8670F-2A5LDH09C
OEM Sign-On: Release 04/30/1998 S
Chipset: VIA 82C585 rev 35
Superio: UMC 8663B rev 0 found at port 108h
OS: Win98
CPU: P54C 90 MHz
BIOS ROM In Socket: Unknown
BIOS ROM Size: Unknown
Memory Installed: 95 MB
Memory Maximum: Unknown

If You see.. the processors appears 90MHZ but the processor installed is of 133MHz.. I already tested the processors in another pc and it was detected in the right way(133MHZ) so I guess that the problem is in my pc.. because it appears in 90Mhz... some moths ago the processors was showed as 133Mhz but I left my pc because I don't needed anymore.. but like 3 weeks ago I decided to fix this problem,.. but I don't know how...I looked for the manual(I could find it :) ) but honestly I don't know so much how to "put" the jumpers or the rest of the things in the right way to use this processor in the speed that is was designed... I would really appreciate it if u help me with this problem.. Thanks..

I wrote this post in spanish and english because my native language is in spanish.... by the way..sorry for my bad english...


--------------------------------------------------------------------------------------


hola necesito ayuda!! no se si aki debo postear eso pero nose donde ponerlo hehe...
miren quisiera poder configurar o instalar bien el procesador de mi compu... esta es la configuracion de tal pc:
BIOS Date: 04/30/98
BIOS Type: Award Modular BIOS v4.51PG
BIOS ID: 04/30/98-537+UMC8670F-2A5LDH09C
OEM Sign-On: Release 04/30/1998 S
Chipset: VIA 82C585 rev 35
Superio: UMC 8663B rev 0 found at port 108h
OS: Win98
CPU: P54C 90 MHz
BIOS ROM In Socket: Unknown
BIOS ROM Size: Unknown
Memory Installed: 95 MB
Memory Maximum: Unknown

si se fijan el procesador aparece que es de 90 MHZ.. pero anteriormente este procesador era detectado como 133MHZ y ahora aparece como de 90MHZ.. fue por eso que decidi actualizar el Bios a ver si mejoraba este problema pero al parece NO lo hizo.. el procesador que deberia ser identificado como de 133MHZ ya lo probe en otra computadora y si fue detectado como 133Mhz.. el problema aparece estar solo en esta placa...nose que sera..ya que hace verios meses estaba Bien..solo que la deje de usar y hasta ahora me estoy dedicando a corregirlo.. estuve viendo el manual pero yo no entiendo muy bien eso de jumpers y el clock..y mucho menos como configurarlo bien con respecto a este procesador..les agradeceria me dijeran como debo configurar bien los jumpers para poder hacer que mi sitema reconocozca el procesador de la forma correcta...
gracias de antemano y los felicito por el foro.. esta super educativa..en especial para nosotros que queremos aprender mas.!! :)