Finding out what CPUs are already in UPDATE0.ROM...

Only for programmers and BIOS gurus with technical questions.
Post Reply
ccie15672
New visitors - please read the rules.
Posts: 1
Joined: Wed Jul 07, 2010 1:31 am

Wed Jul 07, 2010 1:32 am

I have update0.rom. I just want to know what CPUs are already listed in there. How can I do this? PBE doesn't tell you, it seems like. CBROM doesn't work on WPH files... so I'm a little lost...
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6227
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

Wed Jul 06, 2011 8:48 am

What board are you trying to do this for?
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
cp
BIOS Guru
Posts: 1914
Joined: Mon Oct 21, 2002 9:07 pm
Location: Germany

Wed Jul 06, 2011 9:45 pm

just to save you some time: those are just microcode updates. i really don't know why someone thought it would be a clever idea to let the bios load them, since any modern OS will load them anyway (yes, even Windows)!
another important information: microcode updates have nothing to do with the CPU detection and initialization. read: it will not enable support for yet unsupported CPUs.
If you email me include [WIMSBIOS] in the subject.
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6227
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

Thu Jul 07, 2011 9:52 am

So all that will happen is the display will show the actual CPU name/model instead of "unknown"?
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
Denniss
BIOS Guru
Posts: 3153
Joined: Thu Mar 21, 2002 8:16 pm
Location: Near Hannover (CEBIT) Germany
Contact:

Thu Jul 07, 2011 8:32 pm

edwin wrote:So all that will happen is the display will show the actual CPU name/model instead of "unknown"?
No, the Bios will just load an updated set of fixes for CPU it already knows.
Post Reply