32GB+: 02/10/2000-693-596-W977E-P6BAT-APC-00

BIOS update, EIDE card, or overlay software? (FAQ Hard disk recognition)
Post Reply
joseros
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Wed Dec 24, 2003 2:40 am

Hi

I need a patch for the 32Gb Bug in the award bios

Here go my details:

Program: eSupport.com BIOS Detect v1.2 July 21, 2003
BIOS Date: 02/10/00
BIOS Type: Award Modular BIOS v4.51PG
BIOS ID: 02/10/2000-693-596-W977E-P6BAT-APC-00
OEM Sign-On: P6BAT-AP Ver 5.4 02/10/2000
Chipset: VIA 82C691 rev 68
Superio: Winbond 977EF rev 4 found at port 3F0h
CPU Type: Pentium III
CPU Speed: 550 Mhz
CPU Max: 500 Mhz
BIOS ROM In Socket: Yes
BIOS ROM Size: 256K
Memory Installed: 128 MB
Memory Maximum: Unknown
ajzchips
El cheapo dude
Posts: 3048
Joined: Sat Mar 23, 2002 12:41 pm
Location: Madrid, Spain

A patch would be too easy... you'll have to do your homework first ;-)

ftp://ftp.ecs.com.tw/bios/p6batap56.exe

You're using BIOS version 5.4; the link provided is version 5.6:
06/22/2000-693-596-W977E-P6BAT-APC-00
P6BAT-AP Ver 5.6 06/22/2000

Our utility mentions (for 5.6): "BIOS already supports HDDs over 32GB & 64GB - Nothing to do!"
joseros
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Wed Dec 24, 2003 2:40 am

I have already updated the bios from 5.4 to 5.6, but doesn´t work , they still not recognize the disk 120Gb, only recognize 33Gb ....
Can you help me ????.....
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6275
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

remove the 32GB limiting jumper from the harddisk...
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
joseros
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Wed Dec 24, 2003 2:40 am

[quote="ajzchips"]A patch would be too easy... you'll have to do your homework first ;-)

ftp://ftp.ecs.com.tw/bios/p6batap56.exe
:wink:
Thank you very much!
This update has really worked, in a few minutes I've reached the version 5.6.
joseros
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Wed Dec 24, 2003 2:40 am

edwin wrote:remove the 32GB limiting jumper from the harddisk...
Oops...It was the little jumper.I've removed it and now I'm working with 120 GB. I have to admit if wasn't the forum I never would see my problem resolved. Thank once more!! :D
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6275
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

It's a good thing I'm visiting these forums very often else I would have been bitten by this as well at some point in time. :lol:
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
Post Reply