80GB: 07/01/1999-692-596-W977-2A6LGM4EC-00

BIOS update, EIDE card, or overlay software? (FAQ Hard disk recognition)
Post Reply
keiler
New visitors - please read the rules.
Posts: 5
Joined: Thu Apr 24, 2003 2:18 pm

hey guys,
i recently bought a new wd 80 gb drive, but as you can expect from my topic it does not really work with my bios. it seems to me that it has to do with the 32 and / or 64 gb bug. as there are no bios upgrades for MS-6163va Mainboards (yet ?), i decided to ask here if you guys could help me out.

Bios Wizard gave me those informations:

BIOS Manufacturer: Award Modular BIOS v4.51PG
BIOS ID: 07/01/1999-692-596-W977-2A6LGM4EC-00
BIOS Date: 07/01/99
BIOS ROM Size: 256K
BIOS OEM Signon: VMP 1.0B6f * MSI MS-6163VA
Chipset: VIA 82C597 rev 6
Super I/O Chip: Winbond 83977EF found at port 3F0h

i downloaded a bios from, but it looks the same i have on there right now (stupid me lol):
ftp://ftp.maxdata.de/MAXDATA_Computers/ ... MS-6163VA/

by the way, i searched for similar problems in here, but all i found was some guy having the same problem like me, just with another bios OEM singon.

thx for your help!
greetz, keiler
NickS
BIOS Bodhisattva
Posts: 3145
Joined: Fri May 03, 2002 10:34 am
Location: Thames Valley, UK

I'll take a look at patching that right now....
NickS
BIOS Bodhisattva
Posts: 3145
Joined: Fri May 03, 2002 10:34 am
Location: Thames Valley, UK

Patched and sent. Please give us feedback !
keiler
New visitors - please read the rules.
Posts: 5
Joined: Thu Apr 24, 2003 2:18 pm

perfect :D

first i thought that it wont work bc it still showed me that my hd has only 32 gb, but after removing ez-bios by western digital, it worked very well.
thx for your work man, really good job!
NickS
BIOS Bodhisattva
Posts: 3145
Joined: Fri May 03, 2002 10:34 am
Location: Thames Valley, UK

Thanks for the feedback!
Denniss
BIOS Guru
Posts: 3153
Joined: Thu Mar 21, 2002 8:16 pm
Location: Near Hannover (CEBIT) Germany
Contact:

Just for Info : This bios ist for 6163VA Rev 1.x - OEM-only board
keiler
New visitors - please read the rules.
Posts: 5
Joined: Thu Apr 24, 2003 2:18 pm

hey, its me again.
some software on windows 98 already had a cpl of problems with recognizing my 80 gb harddisk. i just reinstalled everything, this time with windows server 2003. This OS uses my hd again only as a 32 gb drive. i dont know if this is the right forum for that problem, but BIOS also shows me my drive (even after the patch) as a 32 gb drive. win98 just still used it as a 80 gb drive. does anyone know how to solve that problem?
Rainbow
The UniFlasher
Posts: 3122
Joined: Wed Mar 20, 2002 4:16 pm
Location: Slovakia
Contact:

Make sure that you have the jumpers on the HDD configured properly - so 32GB clipping must be disabled.
Patched and tested BIOSes are at http://wims.rainbow-software.org
UniFlash - Flash anything anywhere
keiler
New visitors - please read the rules.
Posts: 5
Joined: Thu Apr 24, 2003 2:18 pm

ok, im gonna try that one.
thx again

(by the way: im born in slovakia, bratislava...so nice to see someone from my home country :D)
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6275
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

Maybe fdisk from server 2003 has the same problem as windows 2000, no partitions over 32GB if you choose FAT. Try using NTFS...
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
keiler
New visitors - please read the rules.
Posts: 5
Joined: Thu Apr 24, 2003 2:18 pm

yeah, that was a lil bug too. had to download a new fdisk.exe from microsoft. but it was mainly bc of my jumper setting. before the bios upgrade he didnt recognize my hd at all, so i had to set those jumpers in another way. ok, so everything works 100% now ;)
thx for your help!
Post Reply