how can updat bios or how can boot computer

Questions that don't belong in the other forums.
Post Reply
sumaninfotech
New visitors - please read the rules.
Posts: 1
Joined: Mon Feb 08, 2010 5:03 am

Mon Feb 08, 2010 5:07 am

In India bsnl and novatium gave computer in 50$
its Intel atom presser with D945GCLF main board 512 RAM ram, (no HDD, no CDROM/DVD rom) this computer is not boot from windows bootable disk win xp, 2000, 98, vista, windows 7, red hut,) in bios they disabled first boot device opticion,
Novatium develop a O.S. it is Linux base O.S
Install a disk on module on ide port computer boot from this disk on module
How can install win xp in this computer pls help me? Or how can I update bios of this computer
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6221
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

Thu Jun 24, 2010 3:00 pm

remove the disk on module and put in a harddisk instead. then you can install windows.
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
yuganta
New visitors - please read the rules.
Posts: 1
Joined: Mon Mar 31, 2014 11:54 am

Mon Mar 31, 2014 11:58 am

I have remove the hard disc and put in another computer and format it and install windows7 and again place the hard drive in Laptop now laptop does not on what to do now
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6221
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

Wed Apr 02, 2014 6:06 pm

That is not a laptop but a desktop computer, otherwise you got the wrong board.

http://www.intel.com/support/motherboar ... 029163.htm

if you remove the cmos reset jumper completely and let it boot from a bios update diskette it will do a recovery emergency flash bios update that will remove the custom bios from the OEM. The board may die in the process or it may boot and act like a normal board afterwards. The gamble is yours, use this information AT YOUR OWN RISK.
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
Firoz_fab
New visitors - please read the rules.
Posts: 1
Joined: Sat Jan 31, 2015 10:41 am

Sat Jan 31, 2015 10:49 am

There must be one jumper of three pin on the motherboard , change the jumper setting, then you would be inside the bios, from there you can set booting priority and disable any bios password,
I have done with Navigator, I have connected my 160GB IDE HDD with IDE DVD drive, and using windows XP without any problem
Note : Please be sure, what so ever you are doing, do it own risk.
Post Reply