Recovering from wrong bios flash on RAID card w/ami bios

Questions that don't belong in the other forums.
Post Reply
astronot
New visitors - please read the rules.
Posts: 3
Joined: Wed Sep 11, 2002 8:55 pm

Wed Sep 11, 2002 9:00 pm

I have an LSI Logic (used to be AMI, oem'd to Gateway) 438 RAID controller. I attempted to flash this board with their mflash utility which auto-detects the card. The flash 'succeeded' but no card post on restart. I assume that because it was gateway oem it didn't like the file. Neither company is any help. I have a correct (albeit older) image from gateway now, but since their mflash utility has to auto-detect the card (and no longer does) I can't reflash it.

Are there any utilities out there that can help me force the correct flash to this card's bios? Thanks!!
Rainbow
The UniFlasher
Posts: 3122
Joined: Wed Mar 20, 2002 4:16 pm
Location: Slovakia
Contact:

Wed Sep 11, 2002 9:06 pm

Try UniFlash with -PCIOR parameter. But I know only one card that works with this - Adaptec 19160 SCSI.
Patched and tested BIOSes are at http://wims.rainbow-software.org
UniFlash - Flash anything anywhere
astronot
New visitors - please read the rules.
Posts: 3
Joined: Wed Sep 11, 2002 8:55 pm

Wed Sep 11, 2002 11:33 pm

How can I confirm what bus/device/function my card is installed on? Thanks!
Rainbow
The UniFlasher
Posts: 3122
Joined: Wed Mar 20, 2002 4:16 pm
Location: Slovakia
Contact:

Thu Sep 12, 2002 12:17 am

According to the Manufacturer and Device ID numbers - if you have Award BIOS, you can see them in the table before boot.
Patched and tested BIOSes are at http://wims.rainbow-software.org
UniFlash - Flash anything anywhere
astronot
New visitors - please read the rules.
Posts: 3
Joined: Wed Sep 11, 2002 8:55 pm

Thu Sep 12, 2002 12:54 am

this card has an amibios.. when I run uniflash -pcior it lists some devices, but it lists the same ones regardless of whether this card is installed...
Post Reply