ACPI PROBLEM!

APM/ACPI BIOS questions
Post Reply
alexdelarge
New visitors - please read the rules.
Posts: 2
Joined: Thu Oct 03, 2002 1:44 pm

ACPI PROBLEM!

Post by alexdelarge » Thu Oct 03, 2002 1:51 pm

I have an asus CUV4x motherboard, and a Pinnacle Studio Deluxe that doesn't work with ACPI. I disabilitate ACPI in win2000 and tryed to do the same thing in BIOS... but there's nothing about ACPI disabilitation in BIOS!! I uploaded from official asus site the latest version, but nothing, i can't see the Enable/disable ACPI functions... i'm disperated! Can anyone help me? thanks...
alex

Rainbow
The UniFlasher
Posts: 3122
Joined: Wed Mar 20, 2002 4:16 pm
Location: Slovakia
Contact:

Post by Rainbow » Thu Oct 03, 2002 7:45 pm

You can't disable ACPI on most newer boards.
Patched and tested BIOSes are at http://wims.rainbow-software.org
UniFlash - Flash anything anywhere

ajzchips
El cheapo dude
Posts: 3048
Joined: Sat Mar 23, 2002 12:41 pm
Location: Madrid, Spain

Post by ajzchips » Thu Oct 03, 2002 8:24 pm

...but Windows 2000 can be told not to install in ACPI mode.

soupy
Absentee administrator
Posts: 1086
Joined: Thu Mar 21, 2002 1:06 am
Location: Ontario, Canada
Contact:

Post by soupy » Thu Oct 03, 2002 8:34 pm

What exactly is the problem?
Flash your BIOS at your own risk.

alexdelarge
New visitors - please read the rules.
Posts: 2
Joined: Thu Oct 03, 2002 1:44 pm

ACPI in BIOS

Post by alexdelarge » Thu Oct 03, 2002 8:44 pm

I can't disable ACPI in BIOS because there isn't any selector

stonent
BIOS Rookie
Posts: 40
Joined: Tue Jul 16, 2002 6:10 am

Post by stonent » Wed Jul 02, 2003 9:19 pm

soupy wrote:What exactly is the problem?
Many high end audio cards for professional use do not work correctly if they have to share an IRQ with another device via ACPI. They will produce audio anomalies, pops, clicks, static, background noise.
Stonent
http://home.comcast.net/~stonent Stonent's Dell laptop site

soupy
Absentee administrator
Posts: 1086
Joined: Thu Mar 21, 2002 1:06 am
Location: Ontario, Canada
Contact:

Post by soupy » Thu Jul 03, 2003 2:45 pm

Seems strange that it would matter, since, after all, only one interrupt can be serviced at a time.

Anyhow, like AJZ said, force a Standard PC install under Win2000.
Flash your BIOS at your own risk.

edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6206
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

Post by edwin » Tue Aug 05, 2003 10:12 pm

Pinnacle again. First not compatible with PnP (long ago), now the same thing with ACPI, will they ever learn..
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...

Post Reply