XP and ACPI

APM/ACPI BIOS questions
Post Reply
andrem
New visitors - please read the rules.
Posts: 5
Joined: Sat Mar 23, 2002 4:23 pm

XP and ACPI

Post by andrem » Sat Mar 23, 2002 4:27 pm

I am getting an event viewer error
AMLI: ACPI BIOS is attempting to read from an illegal IO port address (0xcfc),

Microsoft indicates that I should get a BIOS update.

I have

Award Modular BIOS V6.00PG
Bios ID: 12/06/2000-8363-686A-K7VZMC
Chipset: VIA 82C305 Rev 3
Bios Eval: K7VZM Ver 1.1g 12/06/200


I am unsure of what to do from here


thanks

Rainbow
The UniFlasher
Posts: 3122
Joined: Wed Mar 20, 2002 4:16 pm
Location: Slovakia
Contact:

Post by Rainbow » Sat Mar 23, 2002 5:38 pm

It's Elitegroup Computer Systems (ECS) K7VZM v1.x board. The latest BIOS for your board is "07/19/2001-8363-686-K7VZMC-00" and is available at ftp://ftp.lipetsk.ru/fido/FE/1072.SOFTW ... vzm12e.zip
(the link on ECS site http://www.ecs.com.tw/download/k7vzm.htm is broken)
Patched and tested BIOSes are at http://wims.rainbow-software.org
UniFlash - Flash anything anywhere

andrem
New visitors - please read the rules.
Posts: 5
Joined: Sat Mar 23, 2002 4:23 pm

Post by andrem » Sun Mar 24, 2002 3:21 am

ok, I got the .bin file you posted. Sorry to sound silly, but what do I do with this file now ?

Also I looked at the problem this file fixes, it doesn't seem to talk about the ACPI fix. Do I need an AWARD bios update also ?

thanks in advance.

soupy
Absentee administrator
Posts: 1086
Joined: Thu Mar 21, 2002 1:06 am
Location: Ontario, Canada
Contact:

Post by soupy » Sun Mar 24, 2002 3:52 am

Have a look at our FAQ.
Flash your BIOS at your own risk.

andrem
New visitors - please read the rules.
Posts: 5
Joined: Sat Mar 23, 2002 4:23 pm

Post by andrem » Sun Mar 24, 2002 4:44 am

Ok; went through the FAQ and I think I know what to do know, my only problem is that the link to the Award Flasher V7 on this site is no active. Can someone zip and post this file for me

thanks.

a_user
Good ol' Boy
Posts: 107
Joined: Fri Mar 22, 2002 4:09 pm
Location: Elgin, Texas

Post by a_user » Sun Mar 24, 2002 7:10 am

I just went to the TW ECS site was able to download the bios upgrade file. I just canceled the language download. Also if you go to the support page you will find the flash utility http://www.ecs.com.tw/support/support.htm and you need to download the 8.16a version. You might want to read thier "How to update BIOS....

andrem
New visitors - please read the rules.
Posts: 5
Joined: Sat Mar 23, 2002 4:23 pm

Post by andrem » Sun Mar 24, 2002 7:38 am

thanks. I got it now and will flash. I noticed the lastest bios update for K7VZA V3.4 fixes the error I mentioned above (ACPI errors), but K7VZA 1.2e (I have v1.1g) does not.

Does that mean I'm stuck with this error due to my mother board ?

a_user
Good ol' Boy
Posts: 107
Joined: Fri Mar 22, 2002 4:09 pm
Location: Elgin, Texas

Post by a_user » Sun Mar 24, 2002 4:13 pm

Hmmmm.... the orginal post was for K7ZMZ and now your talking K7ZVA.

Make sure before you update or your system may be toast@

andrem
New visitors - please read the rules.
Posts: 5
Joined: Sat Mar 23, 2002 4:23 pm

Sorry

Post by andrem » Sun Mar 24, 2002 5:00 pm

I meant to say

thanks. I got it now and will flash. I noticed the lastest bios update for K7VZM V3.6 fixes the error I mentioned above (ACPI errors), but K7VZM 1.2e (I have v1.1g) does not.

Anyway, I did the 1.2e flash as recommended here and the problem seems to have been resolved.

thanks for all your help.

Post Reply