need help identifying my bios, and finding it's update

How-to identify your motherboard ?
Post Reply
Kkffiirr
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Mon Aug 11, 2003 1:43 pm

my computer is packard bell, known as platinum, problem is, i don't have acpi support in xp and some other things,

with eSupport's bios agent i gained this info:

bios type: American Megatrends
bios id: 62-0810-000000-00101111-071595-V694V686-1AAGJ008

(i think that this is all the relevant info)
i checked in ami site with mbid, but it said that the bios has been modified by nec, so they can't help me.
if u can help, please do.
thanks
Kkffiirr
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Mon Aug 11, 2003 1:43 pm

oem sign on: A6309P2 V1.6 08102000
chipset: VIA 82C691 rev 196
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6275
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

Packard Bell Saturn = OEM version of MSI MS-6309.

http://www.uktsupport.co.uk/pb/mb/saturn.htm
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
Kkffiirr
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Mon Aug 11, 2003 1:43 pm

i suspected that this is it, but i was afraid to take the chance...


thanks again
going to flash
Kkffiirr
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Mon Aug 11, 2003 1:43 pm

but still can't use acpi in xp, it still show me my computer as standard pc
thanks
soupy
Absentee administrator
Posts: 1086
Joined: Thu Mar 21, 2002 1:06 am
Location: Ontario, Canada
Contact:

Did you reinstall XP and FORCE ACPI instead of standard PC?

http://www.wimsbios.com/phpBB2/viewtopic.php?t=146
Flash your BIOS at your own risk.
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6275
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

I've seen MSI fluke on ACPI on other bioses of their boards. Would not be surprised at all if it still doesn't work.
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
Post Reply