80GB : 11/24/98-82430TX-<TX97-X>C00

BIOS update, EIDE card, or overlay software? (FAQ Hard disk recognition)
Post Reply
j-w
New visitors - please read the rules.
Posts: 1
Joined: Wed Oct 02, 2002 8:18 pm

Hi,

I just bougth a Seagate Barracude ATA IV 80 GB (model ST380021A) harddisk to replace my crashed 15,3GB IBM.

The problem is I cannot get this drive to work on my ASUS TX97-X with the latest beta-bios. I tried the drive overlay software from Seagate but no succes.

Does anybody have any hints...?

Does there exist a BIOS that supports harddrives of the size?

thanks in advance,
j-w
soupy
Absentee administrator
Posts: 1086
Joined: Thu Mar 21, 2002 1:06 am
Location: Ontario, Canada
Contact:

Flash your BIOS at your own risk.
Rainbow
The UniFlasher
Posts: 3122
Joined: Wed Mar 20, 2002 4:16 pm
Location: Slovakia
Contact:

That BIOS is patched only up to 64GB. Will send you new patched version up to 128GB.

[edit]
Sent.
Patched and tested BIOSes are at http://wims.rainbow-software.org
UniFlash - Flash anything anywhere
MIC
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:19 am

hi Rainbow,

i have the same board and the same problems with a 80 gb western digital 800-bb.

can you please send me the patched version up to 128 gb too?

thanks in advance

MIC
Rainbow
The UniFlasher
Posts: 3122
Joined: Wed Mar 20, 2002 4:16 pm
Location: Slovakia
Contact:

Sent.
Patched and tested BIOSes are at http://wims.rainbow-software.org
UniFlash - Flash anything anywhere
MIC
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:19 am

thanks for your sending, rainbow.

MIC
Denniss
BIOS Guru
Posts: 3153
Joined: Thu Mar 21, 2002 8:16 pm
Location: Near Hannover (CEBIT) Germany
Contact:

Please report back your findings with the newly patched Bios !!
MIC
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:19 am

I've mailt it to rainbow before:

i flashed the bios and everything is fine now. an updating report i'll give in a few weeks.

my old bios was from bios.rom.by/Asus/index.htm
with this one i was able to boot (the standard bios freezes) and then to install ez-bios.

MIC
Denniss
BIOS Guru
Posts: 3153
Joined: Thu Mar 21, 2002 8:16 pm
Location: Near Hannover (CEBIT) Germany
Contact:

You have a patched Bios to support your HDD but you installed EZ-Bios on it ? ? ? ? ? ?
edwin
The Hardware Archivist
Posts: 6273
Joined: Wed Mar 20, 2002 7:11 pm
Location: Netherlands
Contact:

If I read that correctly I think he meant the bios from bios.rom.by
edwin/evasive

Do not assume anything

System error, strike any user to continue...
NickS
BIOS Bodhisattva
Posts: 3145
Joined: Fri May 03, 2002 10:34 am
Location: Thames Valley, UK

MIC wrote:with this one i was able .... to install ez-bios.
Nooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!
Tested patched BIOSes. Untested patched BIOSes.
Emails *will* be ignored unless the subject line starts "Wim's BIOS forum"
MIC
New visitors - please read the rules.
Posts: 4
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:19 am

yes, edwin, i mean the bios from bios.rom.by.
Post Reply